18 Ιουνίου 2017

Δημήτρης Κοκκινομάλλης (Τζίμης) ο πρωταθλητής μας από το Καπανδρίτι


Ο Κοκκινομάλης Δημήτριος του Σταύρου (Τζίμης) γεννήθηκε το 1930 στο Καπανδρίτι Αττικής, όπου διαμένει και σήμερα. Ο αθλητισμός ήταν η αγάπη του από παιδί. Το όνειρό του ήταν να κατέβει στην Αθήνα για να μπορεί γυμναστεί.

Εργάσθηκε στο σανατόριο Σωτηρία, όπου εκεί γνωρίστηκε με το Γρηγόρη τον Τσαρδί (ένα παλαιστή βαρέων βαρών). Αντίπαλος του Θανάση Καπαφλί του συνέστησε να πάει στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλογγο.


Άρχισε τις προπονήσεις και γρήγορα άρεσε στους προπονητές του. Στους εννέα μήνες πήρε πρωτάθλημα Ελλάδας. Το 1951 στην Ελληνορωμαϊκή (κατηγορία 62 κιλών) χρυσό μετάλλιο.Το 1953 αργυρό και 1955  χρυσό.



Μπήκε στην εθνική ομάδα, έλαβε μέρος με τους γιουγκοσλάβους και πήρε τη δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) το 1953 στο Πανελλήνιο Στάδιο.



Επίσης έλαβε μέρος και στους παν-ναυτικούς αγώνες (υπηρετώντας ως ναύτης) το 1952, στα 8.000 μέτρα και βγήκε πρώτος δύο φορές.


Τα χρόνια βέβαια παρόλες τις επιτυχίες ήταν δύσκολα, χωρίς υποστήριξη καμία και αφού απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ακολούθησε το επάγγελμα του ναυτικού (εμπορικό ναυτικό) θάβοντας έτσι ένα όνειρο που είχε για τον αθλητισμό. Σίγουρα θα έφθανε πιό ψηλά ακόμη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου